Korábban már rebesgették, hogy az Apple a Sonder nevű startuppal tárgyalt egy billentyűzetről, aminek minden egyes billentyűjén különálló e-ink kijelző lenne. 

A Wall Street Journal most utánajárt, és kiderült, hogy az Apple, a Sonder és a Foxconn egészen pontosan október 11-én ültek le tárgyalni Kínában. A téma pedig nem egy különálló billentyűzet legyártása volt, hanem a technológia egy sokkal jövedelmezőbb felhasználása

a MacBook termékpaletta felszerelése e-inkes billentyűzettel!

macbook-pro-concept.jpg

A pletyka szerint az Apple 2018-ra az összes gépét, még a legolcsóbb Air-eket is felszerelné a dinamikusan változó keyboarddal. Ez a kütyü a sima karaktereken kívül emojikat, parancsokat is képes lenne egyetlen billentyű távolságra hozni tőlünk, a több nyelven levelezgető embereknek pedig a haszna mindenki számára egyértelmű. 

A Sonder fejlesztése az eddig kikerült infók szerint még korai fázisban van, és a rendelkezésünkre álló kép tanúsága szerint a technológia még elég vastag. Ez nem szakszleng, a vastagot úgy értem, hogy vastag.

screen_shot_2016-10-13_at_8_31_49.png

Persze nem feltétlenül van szükség erre a térre (a fenti kép valószínű az akksit is tartalmazza), viszont ahhoz, hogy a legvékonyabb Apple laptopokba is beférjen a megoldás, nyilván okosan kell bánni a hellyel. Az viszont biztos, hogy míg egy különálló Apple e-ink billentyűzet piacra dobása nem rengetné meg a világot, addig a MacBook családba erőltetés az egész Mac portfóliót felrázza, épp úgy, hogy az OLED gombsor teszi majd reményeink szerint jövő csütörtökön.