A Macotakara szellőztette meg megbízható forrásokra hivatkozva, hogy még ebben a hónapban piacra dobja az Apple az új MacBook Prókat és MacBook Aireket.

Jeeeeee.

MacBook Prókból a 13-as és a 15-ös modelleket is frissítik. A processzort csak találgatjuk, végül sikerült-e az Intel hetedik generációs Kaby Lake négymagosait beletuszakolni a vasba. Az USB-C és a Thunderbolt 3 portokat biztosra vehetjük, de igazából a Prók esetében mindenki az OLED gombsorra vár. Az Apple már levédette a Control Strip nevet, valószínűleg így hívják majd a csíkot.

macbook-pro-concept.jpg

A MacBook Air-eknél lesz egy kis irtás. Állítólag megszüntetik a 11 colos modelleket (az ultramegahordozható 12 colos MacBookok miatt egyébként sem volt fokozhatatlan létjogosultságuk), a 13-asakat pedig frissítik. Ajánlott lenne a magasabb háttértár, jobb kijelző és persze új processzor, USB-C portokkal. Ha a MagSafe-et kinyírjátok, alátok gyújtok esküszöm.

Nem tudni, lesz-e keynote, ha lesz, akkor az október 27-i időpontot tartják esélyesnek. Ha nem lesz, félek, hogy az OLED gombsor jövő évre csúszik. De ne is gondoljunk ilyen rémségekre.