Nem örültem az iPhone 7 új Home gombjának.A fizikai gomb adott egy biztonságérzetet, és ezt tudta, erre rá is játszott az Apple. Ez nem feltétlenül valódi biztonság, de a tudat, hogy ott egy gomb, amit benyomhatsz, és akkor MINDIG ugyanaz történik, közelebb hozta az eszközt az emberiség számára. Hiszen az emberiség a saját történelmének 99,9 százalékát kőbalták és hasonlók különféle tárgyakhoz való baszkodásával töltötte, nem touchscreenek nyomogatásával. Jobban fekszik nekünk a fizikai gomb.

A fizikai gomb eltörhet, kieshet, beázhat (egyik iPhone-omnál sem történt hasonló egyébként). A logikai gombnak viszont megvan a lehetősége arra, hogy annyit mondjon: "valami baj van", és kész.

Na, és mi történik, ha az iPhone 7 új gombja "valami baj van"-ol? Ez:

iphone_1.jpg

A Macrumors fórumjára töltötte fel valaki a képet. Töltőre dugta a telefonját, az leállt, újraindította, és a kijelzőn megjelent egy rajzolt Home gomb, a felirattal: a Home gombod talán javításra szorul, addig is használt a képernyőre kitett gombot. Ez tehát nem végleges megoldás, de amíg javíttatod a telefont,

az Apple megoldja, hogy használhasd a telefonodat továbbra is.

Ez az egyik olvasata a történetnek. Köszönjük. A másik olvasata, hogy úristen, ettől féltem. Persze ez csak egy az eladott sok millió készülékből, így még nem kell aggódni. Még.