Korábban két független forrás is úgy számolt, hogy az iOS 10 minden eddiginél gyorsabban terjed, és már az eszközök kétharmadán a legújabb operációs rendszer fut. Aztán az Apple kiadta a hivatalos számokat, és kiderült, hogy csak 54% az a kétharmad. És egyébként nem is nagyon akarták, hogy ez legyen minden idők leggyorsabban terjedő iOS verziója: kifejezetten lassították a júzerek kiértesítésének folyamatát, hogy a szervereket tehermentesítsék picit.

screen-shot-2016-10-11-at-10-15-28-am.png

Kíváncsi voltam, az Appleblogon (feat. Almalé és Kungfu) mi ez az arány, hiszen eddig minden nagy frissítés után azt láttam, hogy a blog tech-tudatosabb látogatóiként ti gyorsabban frissítetek. Most minden eddiginél nagyobb volt a különbség az utóbbi napok látogatásai alapján:

screen_shot_2016-10-11_at_23_15_36.png

Azért a 80% feletti eredmény elég kemény. iOS 9 alatt pedig kábé a blog olvasóinak 2%-a merészkedik. 

De egyébként a blog androidos olvasói is szívesebben frissítenek, íme ezek az adatok:

screen_shot_2016-10-11_at_23_17_14.png

A 7-es verzió nem sokkal az iOS 10 előtt jelent meg, és noha a 2% nem sok a 80-hoz képest, mégis sokkal több a nemzetközi 0,1%-hoz viszonyítva. A 6-os verzió 46% felett áll, ugyanez nemzetközi szinten 18,7%.

Egyébként azért nem egyeztek a külső források számai az Apple méréseivel, mert előbbiek ugyan több százmillió egyedi felhasználó alapján készítették a becslést, de azokat olyan alkalmazások forgalmában mérték, amik meghatározott SDK-kat használtak. Az Apple az AppStore app használatát mérte, vagyis olyan júzereket is monitorozott, akik nem töltötték le a szóban forgó külső alkalmazások egyikét sem.