Bár jelenleg az AMD egyeduralma miatt egy gramm nem sok, annyit se találunk a cég termékeiből a jelenlegi Mac-család tagjaiban, most az a hír járja, hogy közeleg a váltás órája.

Az Nvidia ugyanis olyan álláshirdetéseket tett közzé, amikben a Mac-es drivercsapatukba keresnek olyan tagokat, akiknek van már tapasztalatuk az Apple cross-platform grafikai API-jával, a Metal-lal. Nem is nagyon kendőzik a dolgot, az egyikben konkrétan úgy fogalmaznak:

"segíts létrehozni a forradalmi Apple termékek egy újabb generációját".

A következő, őszi keynote-tól pont a Mac-család megújulását várjuk: leginkább a MacBook Pro régóta kinéző újabb generációját vékonyabb dizájnnal, USB-C portokkal és a már korábban pletykált OLED-érintősorral. A most érkező modell kapcsán korábban már felreppent egyébként, hogy maradnak az AMD diszkrét GPU-i - legalábbis a 15 hüvelykes nagyobbik verzió esetében biztosan.

Mivel a bemutatóig alig pár hét van már csak, a változást inkább a következő hónapokra, neadjisten évekre várhatjuk. Akinek hosszabb távú memóriája is van, az arra is emlékszik, hogy az Apple-nél bevett gyakorlat pár évente váltogatni a vendoron, csak hogy senki ne érezze magát túlságosan nyeregben.

Ha esetleg reménykednétek, hogy a Pro mellett a MacBook-család többi tagjánál is leváltásra kerülhetnek az Intel integrált grafikus megoldásai, le kell hűtenem a kedélyeket, ezek energia- és helyigénye és az Apple jelenlegi hordozhatóság-vesszőparipája egymást ütő tényezők. Az iMac, de főleg a Mac Pro esetében azonban persze nem ártana egy kis kakaó.