Tekintve, hogy Kuo megint olyan ijesztően pontos volt, mintha maga Tim írná a jelentéseket érdemes továbbra is odafigyelni arra, amit mond. Friss előrejelzését pont aznap tette közzé, mikor elindult az előrendelési időszak. 

tim-cook-discusses-the-iphone-7-during-an-apple-media-event-in-san-francisco.jpg

Legfontosabb állítása ezúttal talán az, hogy árszabási és piaci megfontolásokból a két lencsés hátlapi kamera 2017-ben bemutatandó iPhone-ok közül is csak a Plus-on lesz. Az érve elsősorban az, hogy bár nagyon attraktív lehet a profik és lelkes amatőrök számára az új modul, az új iPhone nem emiatt fogja letarolni a piacot.

Arról nem is beszélve, hogy nagyjából 30-40 dollárral nyomja meg a végleges fogyasztói árat ráadásul az Apple-nek most nagyobb szüksége van arra, hogy valamivel kiemelje a high-end készülékét a többi közül, ez a hozzáadott érték így tehát továbbra is csak a flagship-darabokon lesz majd megtalálható.

Hogy technikailag hova tovább? Ming-Chi rámutat, hogy a 7 Plus-on kizárólag a nagylátószögű kapott optikai képstabilizációt, így kézenfekvő lehet a telefotó lencse ilyen irányú upgrade-je is, ami komoly javulást jelentene az optikai és digitális zoom minőségében. Ha már témánál vagyunk, Tim kitwittelte az első publikus, 7 Plus-szal készült képeket. Ímhol.