Ami jó hír.

A mai hírünk alapján tizennégy szó adja, ez persze nem sok, de ennek is lehet örülni. Lényeg, hogy nagyon sokan várták erre a hétre az új MacBook Prók megérkezését is, ebből azonban nem lett semmi, az iPhone 7-tel és az Apple Watch-csal véget is ért a buli.

Ilyenkor persze évek óta elkezdenek aggódni a leghisztisebb rajongók attól tartva, hogy az Apple elengedte a Mac kezét és már nem is igazán törődik a fejlesztéssel, hiszen nem éri meg neki: ha tízszer annyi pénzt hoz az iPad vagy az iPhone, akkor inkább a tablet és a mobil köré csoportosítja a szakembereket.

Aztán időről időre előáll az Apple olyan remek kis gépekkel, mint például az új Mac Pro, ami sok szempontból kritizálható, de azzal biztosan nem, hogy ne dolgoztak volna rajta sokan, vagy hogy ne lenne innovatív - minden hibája ellenére is az egyik legizgalmasabb Apple termék az utóbbi évekből, ami méltó az olyan elődökhöz, mint a G4-es Cube.

kkkpro.png

153341-cube1_original.jpg

Most persze azt kérdezed tőlem, hogy mikor térünk már rá végre a lényegre és hogy mi a francnak kell ilyen hosszú bevezető, de már írtam, hogy tizennégy szó körül járunk násztáncot, körítés nélkül előbb véget érne a cikk, mint ahogy elkezdődött.

Na szóval: egy Macrumors olvasó írt egy aggodalmaskodó levelet az esemény után Tim Cooknak, amiben nekiszegezte a kérdést az Apple-vezérnek, hogy ugyan kinyírják-e már a Macet?

Mire Tim Cook a következőt válaszolta:

tim-cook-mac-email.jpg

Azaz:

"Nagyon szeretem a Macet és hát mindannyian nagyon elkötelezettek vagyunk mellette. Maradj velünk!

Tim"

A hát csak azért került bele, hogy magyarul is kijöjjön a 14.

Mondom, ennyi.

De azért lehet örülni, nemsokára jön valami, amit Tim nagyon szeret, én most már őrült lelkes lennék, ha egy Mac Pro-i értelemben pimpelt MacBook Prót vagy valami hasonlót kapnánk.