Arról már elég kimerítően írtunk, hogy mit is várunk telefonok tekintetében az Apple-től a szerdai keynote-on. De a többi termék már nem is számít? Hát Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

Na szóval. A legfontosabb tán az új Apple Watch lehet. A kettes számú iteráció általunk korábban már megénekelt pletykák alapján már saját GPS-szel jön ki - ez lehet a legfontosabb fejlesztés az ilyenkor szokásos inkrementális javítgatásokon kívül. Arról is írtunk már korábban, hogy az akksi várhatóan hangyányit nagyobb lehet, de ezen felül akár barométert és még jobb vízállóságot is joggal várhatunk el az értesülések alapján.

Ami még érdekes lehet, hogy akár az is előfordulhat, hogy az első generációs Watch is kaphat valamiféle minimális update-et: javított IP-védettséget, neadjisten újabb, 16 nanométeres TSMC procit. A hírek szerint viszont aki mobil adatforgalmi képességeket vár, az lehetőleg ne fogadja meg hogy azok megérkezéséig fél lábon áll, mert lehet, hogy hoppon marad. Bár korábban esett szó az LTE integrációról, úgy tűnik technikai akadályok merültek fel, szóval ez a fejlesztés maximum jövőre jelenhet meg az okosórában.

Rég nem esett szó róluk, de a Beats termékcsalád is új tagokkal bővülhet a hét közepén. Elég volt egy óvatlan marketingpartner, aki véletlenül kiküldött egy erről szóló levelet és ki is derült, hogy Dr. Dre-ék sem voltak restek az utóbbi időben, mert VALAMI bejelentésre vár. Hogy mi, azt pontosan nem tudjuk, de az eddigiek alapján azért van elképzelésünk. Én amellett tenném le a garasomat, hogy bármi is jön, Bluetooth és Lightning konnektivitással jön.

Hogy ne csak hardverről essék szó: az iOS 10 és a watchOS 3 érkezése biztos ezt már tudjuk. A tvOS 10 nagyon valószínű, a macOS Sierra viszont kétesélyes. Vagy együtt indul a másik három platformmal, vagy az Apple kivár és az új Mac-ekkel debütáltatja az új verziót...

...amikből viszont szinte konszenzus, hogy most nem fognak egyet sem megmutatni, hanem majd valamikor a késő őszi keynote-on kerülhetnek majd ki a nyilvánosság elé. Ideje is, hiszen konkrétan a teljes Mac kínálat jócskán megérett a komoly frissítésre.