A Digitimes arról cikkez éppen, hogy az Apple most emelte meg a beszállítóktól rendelt komponensek és alkatrészek számát az iPhone 7 és 7 Plus készülékekhez.

A beszállítólánc pletykafészkei azt súgták a tajvani lapnak, hogy a növekedés egyelőre tíz százalékos. Figyelembe véve, hogy az Apple a 6s tavalyi eladási számainak hatvan százalékát várja idénre, még mindig nem olyan sok. Ennek persze megvan az oka, a megjelenés előtti hype jóval visszafogottabb, mint az elmúlt években, aminek okait már korábban fejtegettük.

Faktor lehet az emelésben viszont, hogy a Samsung globális visszahívást hirdetett a Note 7-esekre, miután úgy háromtucatnyi kigyulladt töltés közben. Ez pedig nem csak PR fronton jelenti azt, hogy a 7 Plus gyakorlatilag legnagyobb ellenfele hiányában tarolhatja le a piacot a felső kategóriás phabletek között. Ezek nagyjából kész tények.

Miután már tíz országban vonta vissza önként a készüléket a koreai cég, az Apple launch nem is jöhetne jobbkor. Ilyen körülmények között rohadt sok múlhat azon, hogy Cupertino milyen sebességgel és hatékonysággal képes kielégíteni az előrendeléseket.