Mert ugye piacon van egy Apple TV most is, de az egy set-top box, amit egy valódi tévéhez kell csatlakoztatni. Kaptam is elég sok kritikát a kommentekben, amikor teszteltem az eszközt és néhány szemfüles néző kiszúrta, hogy ez nem is egy Apple, hanem egy Samsung tv!

 

Lényeg, hogy valódi tévékészüléket nem rakott össze az Apple, pedig akart. Tudjuk ezt Walter Isaacson könyvéből, ahol Jobs részletesen beszámolt a terveiről, amikben egy az iClouddal folyamatosan szinkronizáló eszköz szerepelt a legegyszerűbb interfésszel, amit valaha terveztek.

Végül ebből nem lett semmi, de Walt Mossberg most beszámolt egy telefonbeszélgetésről, amiből kiderült, hogy Jobs az utolsó percig nem adta fel: amikor 2011. augusztus 24-én betegsége miatt lemondott az Apple vezetéséről, felhívta az újságírót, és tudatta vele, hogy a napi feladatokat leadja, de a nagy stratégiai projekteken tovább dolgozik.

Végül elmondta azt is, hogy a tévé kerül a fókuszba:

“Azt hiszem, rájöttünk, hogyan csináljuk meg és fantasztikus lesz. Szeretném, ha néhány hónap múlva átjönnél és megmutathatnám neked, mire jutottunk”.

Jobs aztán már nem tudta befejezni a művét, mert másfél hónappal később, október ötödikén elhunyt, de azóta is voltak arra utaló jelek, hogy az Apple próbálkozik, vagy legalábbis próbálkozott valamivel, ezek a kísérletek azonban mindig megtörtek a műsorszolgáltatók ellenállásán.

appletvappstore.jpg

Szóval egyelőre csak az Apple TV van, de nem lehetetlen, hogy egy nap egy szép nagy csomagban ezen keresztül is elérhetővé válik mindaz, amin Jobs az utolsó heteiben is olyan lázasan és izgatottan dolgozott.