Eddig egy terabájt volt a megvásárolható legnagyobb mennyiség az Apple felhőalapú szolgáltatásában, most azonban váratlanul megjelent a két terabájtos opció is:

img_5498.PNG

Ahogy láthatjátok, nem olcsó, 20 eurót, 6 ezer forintot kell fizetni érte havonta, ráadásul a bejelentéssel párhuzamosan nem csökkent az eddigi csomagok ára sem, én ugyanúgy 3 ezret fizetek az 1TB-s csomagért, mint eddig, igaz, az 50 gigabájt már 1, a 200 meg 3 euróért elvihető.

Érdekes lehet az új opció megjelenésének magyarázata: sokak szerint azért vezették be pont most, egy héttel az iPhone 7 bejelentés előtt a 2 TB-ot, mert az új mobil spéci, kétlencsés kamerája nagyobb képeket készít majd, amihez szükség lehet nagyobb tárhelyre.

Szerintem viszont ez nem valami értelmes magyarázat, jelenleg 35 ezer, zömében jó minőségű fényképezővel készített fotóm van a felhőben, amik azonban így is csak 300 gigabájtot foglalnak, öt megás átlagos képmérettel nézve kábé kétszázezer képpel lehet csak telefotózni a mostani 1 terát, ami még akkor is egy évet venne igénybe, ha napi 550 képet készítenél. A premier előtti bővítés tehát nem indokolt.

Sokkal inkább magyarázat lehet rá a macOS Sierra új jósága: hogy az asztalon és a dokumentumok mappában található fájlokat feltölti a felhőbe az operációs rendszer, így azok bárhonnan, bármelyik gépről és platformról elérhetők lesznek.

Na ott már pörögnek a gigabájtok határok nélkül!