A Bloomberg ismét értesülések zárótüzét zúdította ránk. 5K monitor, MacBook Air, iMac és iPad Pro frissítések? Megkapod, csak aludj el szépen kis Balázs.

macbook-pro-13.jpg

A szokásos dumával a tűzhöz közel álló forrásokra hivatkozó lap azt állítja, hogy az Apple valóban visszatérne a monitorpiacra egy 5K-s eszközzel, amit elvileg az LG-vel együttműködve fejlesztenének és gyártanának. Ha valaki esetleg nem tudná az előzményeket, Cupertino júniusban kivezette a piacról saját 27 hüvelykes Thunderbolt Display-ét.

A másik fontos állításuk, hogy az Apple AMD videókártyákkal szerelt iMac-ek és többek között multifunkciós USB-C portokkal is frissített hardverű MacBook Air kiadására készül. Ez utóbbi szembemegy mindentudó jósunk, Kuo legutóbbi jelentésével. Ebben azt fejtegeti, hogy igen valószínűtlen, hogy az Apple további erőforrásokat ölne bele az Air fejlesztgetésébe így, hogy a MacBook kijött tavaly tavasszal. Lássuk melyik jön be.

Megerősítették viszont Kuo másik nagy állítását is az igen komoly MacBook Pro frissítésről, amit a hírek szerint OLED érintősáv, USB-C, Thunderbolt 3 csatlakozók tehetnek még vonzóbbá a nyilván több, mint aktuális belső upgrade mellett. Az mindenesetre bizonyos, hogy némelyik új Mac modell bemutatására szeptember 7-énél tovább kell várnunk.

Ha ez még mindig nem lenne elég, az iPad Pro háza táján is mozgolódás várható. Hogy még inkább a professzionális felhasználók igényei felé tolják el a tabletet, javítanak a kijelzőtechnológián, ami sokkal simább munkát eredményezhet például grafikai felhasználásnál.

Kuo ennek kapcsán írta még korábban, hogy 12,9-es iPad Pro 2 mellett egy 10,5-es modellt, illetve egy 9,7-es "olcsóbb" tabletet is vár a cégtől, míg az iPad mini jó eséllyel megy majd a levesbe. Az új modellek sokrétűbben támogatják majd az Apple Pencil-t, az ezzel kapcsolatos iOS 10 update valamikor 2017 első felében várható.