Tegnap felkerült a netre egy fotó. Sokaknak ez csak egy újabb kép a naponta feltöltött több millió közül. Számunkra viszont akár relevanciája is lehet, mert a pletykák szerint egy második generációs, 42 milliméteres Watch akksiját ábrázolja,

ami úgy tűnik 334 milliamperórás.

watchakksi.png

Ez ebben a ligában egészen jelentős növekedést jelent, ugyanis az első generációé 246 mAh körül volt (a 38-asé pedig 205). A kép autenticitisát persze némileg megkérdőjelezi, hogy a Weibo-n sikerült fellelnie a sajtónak, de sok minden valóra vált már onnan is. Az óra akksija egyébként már eddig is kibírta az egész napot, amennyiben nem telefonáltunk vagy edzettünk vele hosszú órákig, de nyilván ahol lehet, ott fejleszteni fognak.

Bár jellemzően nem az Apple Watch ligájában játszanak, bizonyos okosórák akár több napig is bírják, ráadásul az egyik legnagyobb vásárlói panasz a relatíve csekélyke akkumulátor idő. A Ming-Chi Kuo által jósolt saját-GPS-es, barométeres pletykákkal felütve azonban ez szerintem inkább a jelenlegi teljesítmény megtartását szolgálja, mintsem a használati idő kitolását. De ne legyen igazam.

Szeptember 7-én jó eséllyel megtudjuk, hogy mi is a helyzet ezzel, meg a feljavított vízállósággal.