Szabadalmi hírmondó! A Patently Apple pár napja arról számolt be, hogy az Apple olyan eljárást jegyeztetett be, ami igencsak megnehezítheti azok - egyébként már most sem túl egyszerű - dolgát, akik iOS eszközök lenyúlására adják a fejüket.

turn-off-find-my-iphone-situation-1024x604.jpg

A kamera ugyanis automatikusan képeket és videókat készíthet róluk, míg a Touch ID rögzíthetné az ujjlenyomataikat. (Ez utóbbi még hatékonyabb lehet, ha kombinálják a már régóta rebesgetett, kijelzőbe integrált leolvasóval - de ez persze már tényleg csak spekuláció.)

Ezt kétféle módon lehet triggerelni: egyrészről automatikusan az ikszedik elbaszott unlock-kísérletre vagy a felhasználó által, a Find My iPhone felületről, a távolból.

Ez megfejelve az eddig is igen erős megoldásnak számító Activation Lockkal és a készülékkövetéssel tényleg végleg túl nagy macerává tehetné a készülék megbugázását. Ráadásul ha valaki tényleg lesz olyan hülye, hogy meglovasítja, még a rendőrségnek is szolgálhat majd a módszer némi bizonyítékkal. Bár az ilyen szabadalmak sokszor nem jutnak el a megvalósítás státuszáig, ebben az esetben azért morzsinkáljuk egy kicsit rózsafüzért Cupertino felé fordulva.