Pedig ugye papíron nem kéne neki, hiszen sokkal kevesebb mag és memória száll szembe sokkal többel, de hát a magok száma önmagában ugye egyáltalán nem mond el semmit a teljesítményről, a memória már inkább, de hát az meg rendes optimalizálással pótolható.

És a most elkészült videóteszt pontosan ezt bizonyítja: fogták a közel egy éves 6s-t és a most bemutatott brutálerős Note 7-et és elkezdtek mindenféle appokat elindítani rajtuk. Nyilván az ember sosem csinál egy lendületből ilyesmit, a teszt viszont remekül megmutatja a mobil általános sebességérzetét és azt, hogy az miként kufárkodik a rendelkezésre álló memóriával.

És az a helyzet, hogy az iPhone lemosta a Samsungot: 1 perc 21 másodperc alatt végzett az első körrel, míg a Note 2 perc 5 másodperc alatt és 1:51 alatt a két körrel, míg a Samsung 2:50 alatt.

 

Mi derül ki ebből? Hát hogy az iPhone-on kétszer indítod el a programokat, amíg a Samsungon egyszer és hogy a kevesebb memória is lehet több, a második kört ugyanis, amikor a 4 gigabájt memóriának már erősen hatnia kellene, 30-45 másodperces arányban megint az iPhone nyerte.

Hát így.