Mert hogy most nem játékgép, az holtbiztos. Az egész mezőnyben hitvány gpu-k vannak, MacBooktól MacBook Airen és 13-as MacBook Prón át az olcsóbbik (haha) 15-ös Próig csak integrált szarságot kapsz. Persze az Intel komolyan összekapta magát, szóval Airig tulajdonképpen rendben is van a dolog, de a Prónál már elszomorító, ott többet várna az ember. Ahogy a 21,5-es iMacnél is, de még az 5K-s 27-es iMac esetében is csak a csúcsmezőnyben kezd el felbukkanni a teljesítmény egymillió forint körül: viszont ott meg annyi a pixel a kijelzőn, hogy nincs az a gpu, ami játék alatt teljes felbontásban meg tudna hajtani egy játékot.

Szóval nem, nincs játékgép a Mac mezőnyben, de a profi felhasználók is szívnak a szerény grafikus teljesítmény miatt.

És akkor ott van a Thunderbolt port hihetetlen adatátviteli sebességgel és már elég régóta készülnek Kínában mindenféle külső grafikus kártyák, amiket a porton keresztül a gépre dugva elvileg boostolhatod a teljesítményt, de ezek közül eddig kevés váltotta be a hozzá fűzött reményt.

A most a Kickstarteren felbukkant Wolfe viszont elvileg tényleg megoldja a problémánkat: fogod a 400-600 dolláros dobozt, amiben Geforce GTX 950-től GTX 970-ig bármi lehet, bedugod a konnektorba és a Thunderboltba és élvezed a teljesítményt.

Ami ezután következik, az brutális: még a 13-as Pro, szóval az inteles kínálat egyik legerősebb darabja megtáltosodik: míg alapból 15 képkockával tudta teljesíteni a grafikus tesztet, a Wolfe-al 50-re, a Wolf Próval 70-re ugrott a képkockaszám. Ami elég jelentős.

 

A később várható GTX 1060-nal már a csúcs iMaceknek is simán adhat pluszteljesítményt a Wolf, szóval bármelyik kategóriában érdemes lehet elgondolkozni rajta, az a lehetőség viszont, hogy a laptopod megmarad könnyűnek és zajtalannak, de ha kell a teljesítmény, elég beledugnod egy kábelt és voilá, egészen megrészegítő!