Persze, közhely, hogy már mindent mobilról intézünk, de tényleg mindent mobilról intézünk, annyira például, hogy a cikkeink és videóink forgalmának is már több mint a fele okostelefonról vagy tabletről érkezik. De az élet nem áll meg a kontentfogyasztásnál, tudta meg lapunk partnerünktől, itthon ugyanis az elmúlt két évben jelentősen emelkedett az álláskereséshez okostelefont használók aránya is. Legalábbis a piacvezető álláskereső oldalt, a Profession.hu-t minden harmadik látogató már mobilról nyitja meg.

És tényleg nemcsak fogyasztásról van szó: a böngészés már elég régóta okoseszközökön történik, mostanában viszont nagyon sokan már a munkára jelentkezést is telefonról vagy tabletről végzik.

Az egész életünkről döntünk a markunkban elférő ördögi masinéria segítségével, és az érintett kör csak nő.

A Profession augusztusban továbbfejlesztett álláskereső mobilalkalmazását ugyanis eddig több mint 60 ezer felhasználó töltötte le. Többségük a gyorsaság miatt: fontosnak tartják, hogy az elsők között értesüljenek egy megpályázható pozícióról és már az okostelefonról is kényelmesen jelentkezhessenek a feladatra. Az appban az összes elérhető – jelenleg közel 10 ezer – állásra rá lehet szűrni kulcsszó, munkaterület, pozíció vagy helység alapján.

kep1_1.jpg

Miért ajánlják az alkalmazást? Mert az augusztusi frissítésbe minden korábbi felhasználói kérést beépítettek a fejlesztők. Használhatod benne a webes beállításaidat, de regisztrálhatsz csak innen is. A jelentkezéshez feltölthetsz egyszerre több dokumentumot, akár a felhőből. És elmentheted a keresési szempontjaidat és a neked tetsző állásokat is.

A 60 ezer felhasználó 23 százaléka iOS-en használja az appot. Ha munkát kerestek, vagy csak érdekelnek a lehetőségek, érdemes letölteni méghozzá innen iOS-re és innen Androidra.

Disclaimer: a Professon.hu az Appleblog hirdetője.