Az International Photography Hall of Fame and Museum fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából bejelentette, hogy Steve Jobs-ot érdemei elismeréseképpen az intézmény dícsőségcsarnokának egyik legújabb tagjává avatják. A St. Louisban található múzeum olyan úttörők, művészek és innovátorok munkáját ismeri el, akik sokat tettek a fotóművészet fejlődéséért és előrehaladásért.

Az ünnepségre október 28-án kerül majd sor és az alapítón kívül olyan legendák kerülnek még ebbe az illusztris társaságba, mint a Photoshop megalkotói: John és Thomas Knoll, Ken Burns dokumentumfilm-rendező, Ernst Haas és Annie Leibovitz fotóművészek és még sorolhatnánk.

Steve esetében a bekerülés oka elsősorban, de nem kizárólag az iPhone, ami korunk egyik legnépszerűbb fényképezőeszköze. Az IPHF így mutatja be az alapítót:

Steve Jobs amerikai feltaláló és üzletember volt, aki megalapította az Apple-t és a világ leginnovatívabb vállalatává tette. Olyan termékek megalkotásában segédkezett, amelyek forradalmasították a kreatív szakmát és amik dizájnerek, filmesek, zenészek és fotósok alapvető eszközeivé váltak. Mind munkája során, mind magánéletében szenvedélyes volt a fotóművészet iránt. A legfontosabb hozzájárulása a világhoz és a művészközösséghez az iPhone, ami kevesebb mint egy évtized alatt megváltoztatta a fotóművészetet és az azt körülvevő ipart.

A korábbi tagok között ott van a híres Albert Einstein-portrét készítő Philippe Halsman, Ansel Adams természetfotós, George Eastman, Edwin Land a Polaroid alapítója és még jó páran.