Múlt héten valahogy átsiklottunk a legújabb beszállítólánci pletyi fölött, ami nem másról szólt, mint hogy

Cupertino állítólag komoly nyomást gyakorol tajvani beszállítóira, hogy csökkentsék az általuk szállított iPhone 7 komponensek árát.

628x-1.jpg

Teszik ezt annak ellenére, hogy a hírek szerint a korábbi generációknál kisebb mennyiséget rendeltek meg előre. A DigiTimes cikke szerint Tim-ék arra próbálják rávenni a helyi beszállítókat, hogy a kontinentális Kínában található kontraktorokhoz hasonló árakkal kínálják portékájukat. 

Persze ez nekik cseppet sem tetszik - érvelésük alapján haszonkulcsuk elvékonyodna, ha megfelelnének az Apple elvárásainak. A madarak azt csiripelik, hogy ez számszerűleg 20 százalékos árcsökkenést jelentene, miközben a hírek szerint 30 százalékkal kevesebb komponenst rendeltek, mint tavaly, az iPhone 6s család piacra dobása előtt.

Persze vannak egyenlőbbek: az A10 processzorokat szállító TSMC-re és a kameramodulokat gyártó Largan Precision-re a hírek nem vonatkoznak az elvárások. A kérdés már csak az, hogy a változás jelentkezik-e majd a készülékek fogyasztói árán. Mert ezügyben erősen tamáskodom.