A hírek szerint az Apple Watch-ot másfél év után frissíti az Apple, egy második generációs óra érkezését jósolják a szakértők a következő hónapokban. Persze pletykák is jönnek már bőven, lássuk, mit tudunk eddig.

Az új óra állítólag önállóbb lesz, mint az első generáció, kevésbé támaszkodik majd az iPhone-ra. Ezt úgy tervezték megoldani Cupertinóban, hogy önálló adatkapcsolatra is alkalmas lehetne a készülék, a hírek fejlettebb önálló wifi-kapcsolatról, valamint saját mobil adatkapcsolatról beszéltek. Aztán arról hallottunk, hogy az Apple végül elvetette a saját mobiladatot, az akksi-élettartam drasztikus csökkenése miatt. Ugyanezek a jelentések arról szóltak, hogy az óra a jobb fitneszfunkciók miatt saját GPS kapcsolattal rendelkezik majd.

Ja, a 4G sokat eszik, de a GPS nem, igaz?

A kétségkívül iszonyúan akkuzabáló képességek mellé jobb vízállóságról hallottunk pletykákat, és természetesen egy ugrást a teljesítményben. Ami valamire biztosan jó lesz, ha másra nem, hogy jobban fogyassza az akksit. Bár remélhetőleg itt a fejlesztések tényleg nem kezdenek elmenni majd a csuklóerőművek irányába, és tényleg az energiafelhasználás optimalizálása lesz a legfontosabb irány.

applewatch1.png

Az Apple állítólag játszott a FaceTime kamera gondolatával is.

A dizájn állítólag marad. Az Apple persze kiad új szíjakat, és az eddigiektől (színében vagy anyagában) eltérő tokokat is felkínálhat, de az óra formája nem változik a hírek szerint, Jony nem ért rá ezzel foglalkozni. A titánnal és más fémekkel is kísérleteztek állítólag korábban, az ezekből készült óra valamivel olcsóbb lenne, mint a 18 karátos arany verzió. 

A legfrissebb pletykák szerint az óra az iPhone 7-tel együtt startolna szeptemberben. Az AT&T kiszivárgott munkabeosztása alapján úgy sejtik, hogy szeptember 9-én indulnak az előrendelések a telefonra (mondjuk egy szeptember 7-i keynote-ot követően), és szeptember 23-án kezdik meg a kiszállítást. Ezzel együtt mehetnek majd az órák is.