Mivel az Apple úgy tűnik tényleg igen komolyan gondolja ezt az egész Health dolgot, egyre nagyobb szüksége van nem csak egészségügyi szakértőkre, de megbízható és ügyes mérnökökre is, akik ezt az egészet realizálni tudják. A Bloomberg szúrta ki, hogy a Flipboard társalapítója, Evan Doll frissítette LinkedIn profilját, aminek tanúsága szerint az úriember két hónapja megint Cupertinoban húzza az igát, mint

az egészségügyi szoftverek fejlesztésért felelős igazgató.

flipboard-co-founders-mike-mccue-left-and-evan-doll-right.jpg

Hogy értem hogy megint? Hát az úgy volt, hogy Doll (a képen jobbra) 2003-tól 2009-ig már dolgozott ott. Az első négy évben Pro Applications Software Engineerként - olyan szoftverek fejlesztésében vett részt, mint az Final Cut Pro, a Final Cut Express, az Aperture és még sorolhatnánk. Utána viszont egyike volt azoknak a szoftvermérnököknek, akiket Steve meghívott a szupertitkos, az iPhone kifejlesztésére összeállított csapatba. Kollégáival komoly szerepet vállalt több rendszeralkalmazás, pl. a Mail lefejlesztésében is.

Alig egy évvel az App Store rajtja után azonban úgy tűnt ráunt az iOS-fejlesztésre: otthagyta a céget, hogy társaival létrehozza a népszerű Flipboard alkalmazást. Róluk legutóbb akkor hallhattunk, amikor az iOS 9 megjelenésével az Federighi-ék bemutatták a News szolgáltatást, amire Mike McCue, a cég CEO-ja (képen balra) azt mondta, hogy ez nem jelenti a jó kapcsolatok végét, hiszen ez nem egy "a győztes mindent visz" szituáció. Doll egyébként tavaly szeptemberben lépett ki és nem ő volt az egyetlen felsővezető, aki a cég elhagyása mellett döntött akkortájt.

A mozgolódás a Health divízió körül egyébként mostanság szemmel látható, pont a hét elején jött ki egy igencsak homályos cikk arról, hogy az Apple talán standalone eü. kütyün dolgozik, de részletekbe nem igazán mentek bele. Bár az ilyen hírek gyakran bizonyulnak hatalmas kacsának, a lépésben vastagon lenne ráció, hiszen Tim korábban már lenyilatkozta: a jövőbeli Health-fókuszú hardvereket valószínűleg elkülönítik a Watchtól, hogy az FDA (élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági felügyelet) jóváhagyási procedúrája ne akadályozza az okosóra fejlődését.