Egy ilyen-olyan Apple-értesülés addig sokszor tényleg csak szóbeszéd, amíg csak hullámzó megbízhatóságú oldalak hozzák le. Ha azonban egy olyan súlycsoportú játékos is adja hozzá a nevét, mint a Bloomberg, akkor azért már rögtön más a leányzó fekvése. Nem mintha ők, vagy a WSJ nem lennének tévedhetetlenek, sőt. 

A 7 és a 7 Plus szintbe hozott fő funkciógombjának nyomásérzékenysége már mindenkinek a fülén jön ki, a patinás gazdasági lap tegnap reggeli cikkében azonban megerősíti azt is, amit a Mac Otakara, a DigiTimes és a Cowen and Company is pedzegetett korábban:

az új Home gomb olyan lesz, mint a legújabb MacBook-ok trackpad-je.

Ha valamilyen rejtélyes okból nem tudnád mi is az a haptic feedback: lényegében egy speciális vibrációs motor segítségével szimulálja azt, amit akkor érzel, ha egy fizikai gombot lenyomsz és az kattan. Persze nem csak erről volt szó a cikkben.

Kitértek a nagyobb iPhone kétszenzoros kamerájára is, ami a hírek szerint úgy működik majd, hogy a két, a fényt és a színeket különböző módon rögzítő szenzorral készült képet a készülék egybegyúrja, ami részletgazdagabb, világosabb, egyúttal a sötétben is élesebb fotókat jelent - mondta a lapnak az állítólagos forrás, aki értesülésük szerint olyasvalaki, aki már ki is próbálhatta a hamarost érkező telefonok prototípusverziót.

A nagy jackdugó-vitában ők is a Lightning-os átállás mellett tették le a garast.