A KGI Securities mindentudó orákuluma, Ming-Chi Kuo ismét megmondta a tutit. Legújabb elemzésében arról ír, hogy szerinte gyorsabb TSMC procival, barométerrel, nagyobb akksikapacitással, GPS-szel és feljavított vízállósággal upgradelt, vékonyabb Watch 2-t várhatunk.

apple-watch.jpg

Az LTE támogatásig azonban jó eséllyel még egy évet malmozhatunk és FaceTime kameráról, meg a több wi-fis képességről szóló pletykákat sem erősítette meg. De ez nem minden, ugyanis

szerinte az Apple az első modell kezét sem engedi el.

Ez azonos form factort, de új processzort és itt is magasabb IP-védettségi besorolással rendelkező új verziót jelent. Ja, meg azt is, hogy a fontosabb hardveres újdonságok, úgy is mint GPS és barométer - innen valószínűleg kimaradnak - ez a mester szerint további árcsökkenést sejtet. Persze Kuo Kapitány azért hűti a kedélyeket - szerinte nem ez fogja sokszorosára pörgetni az okosóra eladásait 2017-ben.

Bár hosszú távú jóslatainak pontossága kevésbé bizonyított, ő a nagy bummot 2018 és 2020 közé várja. Akkorra ugyanis talán meglesznek az Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság engedélyei, ami még széleskörűbb egészségügyi és orvosi felhasználást tesz majd lehetővé és addigra beköszönthet az 5G hálózatok kora is.

Ez utóbbi alapvető katalizátora lehet az ilyen és ehhez hasonló készülékek további terjedésének - hiszen a következő generációs szabvánnyal szemben támasztott egyik alapfeltétel, hogy

1 km2-en belül kb. egy millió eszköznek tudjon szimultán 100 Mbps körüli átlagos sávszelet biztosítani.

A kulcsszó a dolgok internete: gondoljunk csak bele, hogy a mindenféle mobilhálózati konnektivitással rendelkező eszközök jelenlegi és jövőbeli terjedése mennyivel nyomta meg és fogja megnyomni a hálózatot igénylő kütyük számát.