Az egyik legelfogadottabb pletyka az új iPhone-nal kapcsolatban a kimenetekkel függ össze: csökkentik a számukat, eltűnik a 3,5-es jack a fülhallgatónak és marad a lightning, azon keresztül lehet majd tölteni és azon keresztül lehet majd zenét is hallgatni. A hírek szerint az Apple nem készít új füleseket, egyszerűen ad majd egy adatpert a régiekhez és most nagyon úgy fest, hogy a vicces nyelven (vietnamiul amúgy) magyarázó fickónak sikerült megkaparintania egy ilyen adaptert:

Hadd mondjam el a fentiekkel kapcsolatban, hogy mennyire kegyetlenül béna ez az egész. Attól nekem nem lesz jobb, hogy eggyel kevesebb csatorna lesz a készüléken. Attól nekem rosszabb lesz. Az iPhone nem egy túlélőbajnok, sosem volt az, rendes használat mellett képtelenség vele kihúzni egy teljes napig, de sokszor még a fél nap is kihívás, mert lemerül, így napközben tölteni kell. Viszont gyakran akad olyan helyzet, hogy egyszerre töltenéd és hallgatnád a zenét. El tudom képzelni, hogy lesz majd erre valamiféle megoldás az egycsatornás felosztás mellett is, ez azonban mindenképp költségesebb és nehézkesebb lesz, mint ami most van.

A helyzet tehát eleve nem volt jó, és ha a fenti pletyka igaz a 3,5-es jack-kel kapcsolatban, akkor további elszaródás várható. Ez nem fejlesztés, ez nem innováció, ez zavart csapongás, ez fogalom nélküli ötletelés, aminek végső soron mi leszünk a vesztesei.

Nagyon izgatottan várom az új iPhone-t, van még egy kis idejük, remélem, hogy addig elvesznek még további hasznosságokat a készülékből, kár lenne itt megállni, amikor még van ott egy rakás gomb és funkció, ami szúrja Jony szemét.