A jelenleg Oroszországban élő Snowden egy hackerrel, Andrew “Bunnie” Huanggal dolgozik együtt, hogy megalkossák a tökéletes iPhone-tokot, ami

jelez, ha nem kívánt személyek használják megfigyelésre a telefonod.

Végre, a hosszú évek félelmei végre testet öltöttek egy antifélelem eszközben!

A probléma Snowden szerint, hogy még a Repülőgép üzemmód, ami elvileg kiiktat minden kommunikációt a telefon irányából, sem tökéletes megoldás, ártalmas kódokkal el lehet érni, hogy ilyenkor is megfigyelhessenek. És ha már a Repülőgép üzemmódban sem bízhatsz, miben bízhatsz egyáltalán?

Az eszköz egy külső toknak tűnik, egy kis kijelzővel. A megfigyelésgátló eszköz a készülék SIM-kártya tokján keresztül fér hozzá az iPhone alaplapjához, ahol tesztpontokra csatlakozik, ahol méri az áthaladó jeleket, és tudja monitorozni a GPS, wifi és mobilhálózati kapcsolatokat. Ezekből meg lehet állapítani, hogy ezeket az erőforrásokat épp mi használjuk, vagy valamilyen külső személy. 

screen-shot-2016-07-21-at-9-52-08-am.jpg

A SIM-kártyát természetesen kap egy külső slotot a tokban, így továbbra is működőképes lesz.

Egy beépített kill switch is található a készülékben, azaz ha az eszköz úgy látja, megfigyelnek, áramtalanítja a telefont. Ez jobb, mint a szoftveres kikapcsolás, hiszen a leírás szerint egy malware arra is képes lehet, hogy ilyenkor áram alatt tartson bizonyos funkciókat.

Persze ez csak prototípus, tömeggyártásról egyelőre szó sincs. Pedig a bűnözők, terroristák körében feltétlenül sikert aratna.