Az év korábbi időszakában már felreppent annak a híre, hogy az Apple a wireless fülhallgatók felé lépne az iPhone 7-tel kezdődően, ami ugye a pletykák szerint elhagyja a 3,5-es jackcsatlakozót.

Korábban már az is felmerült, hogy a feltűnést elkerülendő valószínűleg fedőcégen keresztül, de levédették az AirPods kifejezést - most úgy tűnik az elmélet bizonyítást nyert. A trademark ugyanis jelenleg az Entertainment Flight LLC nevére van bejegyezve. Erről eddig is sejtették, hogy az Apple fedőcége, akik pedig nem először csinálnának már ilyet: hasonlóképpen került bejegyzésre a CarPlay, az iPad, és az iWatch védjegy is.

Hogy min buktak meg? A bejegyzési dokumentumon bizonyos Jonathan Brown aláírása szerepel - ilyen nevű alkalmazottja az Apple-nek is van. Ez még kevés lenne, hiszen ez nagyjából a Szabó László szint lenne itthon, de a MacRumors szerkesztői nem adták fel. Tovább nyomozva kiderült, hogy delikvensünk feladata a cégnél pont a szabadalmi és védjegyi ügyek intézése. 

Előtúrtak valahonnét valamilyen Apple-ös dokumentumot, amit ő írt alá és összenézve majdnem biztos (95%), hogy ugyanarról az úriemberről van szó. Persze ez nem jelenti azt, hogy ha megvalósul, akkor ez is lesz a neve (lásd: az iWatch védjegyezése). Az elviekben teljesen drót nélküli füles valószínűleg külön lesz megvásárolható és nem a telefon mellé adja majd a cég - ahhoz a már hatezer hallott értesülések szerint Lightning csatlakozós, kábeles megoldást várhatunk inkább, ha minden igaz.