Az utóbbi években sorra hallani, hogy nyílnak egymás után az Apple fejlesztési központjai: Izrael, Japán és a többi után most Franciaország is sorral kerülhet.

Ahogy az iPhon.fr által közzétett cikkben olvasható, az Apple már fel is állított egy 30 fős akciócsoportot, akik egy 800 négyzetméteres létesítményben fogják a jövő iOS eszközeinek szenzorjait fejleszteni. Tekintve, hogy a kamera az iPhone egyik fő selling pointja, van ráció egy kifejezetten erre a területre fókuszáló központ létrehozásában

Hogy miért Grenoble-t, az francia Alpokban található városkát választották? A megoldás egyszerű: egyik fő beszállítópartnerük, az STMicroelectronics egy hatalmas, mintegy hatezer főt foglalkoztató kutatási-fejlesztési központot tart fenn itt. Ettől a cégtől érkezik számos komponens az iPhone-okba, a legfontosabb ezek közül a giroszkóp. Az ő embereikkel együttműködésben zajlik majd a mágia. 

Ha lehet hinni a pletykáknak már az ősszel érkező iPhone 7 (nagyobb szenzor) és 7 Plus (kétlencsés kamera) esetében is komoly hangsúly kerülhet a kameratechnológiákra, ennek fényében pedig ez csak a kezdet lehet.