Az utolsó szériás iPhone-nal bevezetett újítás egy tök jó dolog, de addig nagyjából a hajunkra kenhetjük, amíg csak a rendszeralkalmazások (sőt sokszor még azok se) használják ki maximálisan a benne rejlő lehetőségeket.

facebook-messenger-3d-touch-2-1226x720.jpg

Ehhez az kell, hogy a nagy játékosok is túllépjenek végre azon a szinten, hogy megcsinálják az appikonokra kattintós gyorsakciókat (vagy még annyit se), aztán ülnek a babérjaikon és megy a malmozás, mintha nem lenne holnap.

Kicsit most talán közelebb kerültünk a 3D Touch széleskörűbb elterjedéséhez: a Messengerben most már ugyanis lehet previewt nézni kontaktokra, beszélgetésekre, fotókra, videókra, linkekre és hasonlókra kattintva. A máshol már megszokott módon könnyed lenyomásra előnézet jön elő, míg a nagyobb erejű nyomásra pedig teljesen megnyitja a tartalmat. A preview-nézetet felfelé senderítve pedig további opciók jönnek elő.

Aprócska lépés, mondhatjátok és kinevethettek, de én igenis minden ilyen aprócska lépésnek örülök. Jobb későn, mint soha meg hasonló közhelyek.