Jordyn Castorról Mashable hozott le kimerítő profilcikket.

jordyn_castor.png

Tényleg közhelyszámba megy már, de az Apple mindig is szem előtt tartotta a fogyatékkal élők érdekeit is készülékei és szoftverei megalkotásakor. Ennek példája ez a 22 éves ifjú titán, aki sajnos koraszülöttként látta meg a napvilágot, ennek szövődményeképpen a kezdetek óta vakon éli életét. De nem vár sajnálatot senkitől.

Állapota az eddigi eredményeit elnézve nem igazán tartotta vissza: a Michigan State University diákja lett, és egy állásbörzén futott bele az Apple standjába, akik látták a fantáziát a fiatal, tehetséges lányban. Castor elmesélte a standon dolgozóknak, hogy mennyire örült, amikor pár évvel korábban, a tizenhetedik szülinapjára iPad-et kapott a szüleitől.

Lenyűgözte, hogy a dobozból kivéve tudta használni, ez más kütyük esetében csak drága szoftverek, vagy kiegészítő eszközök segítségével vált elérhetővé. Ezzel kezdett csak igazán égni benne a vagy, hogy a technológia világában helyezkedhessen el felnőttként. Gyakornok lett belőle, a program végén pedig a cég úgy látta, hogy képességei és a társai megsegítése iránti vágya túl fontosak a cégnek ahhoz, hogy ne alkalmazzák teljes időben.

Az eme funkciókört fejlesztő csoport, aminek Castor is tagja, hozzá hasonló emberekből áll. A lány elmondása szerint munkatársai is ugyanolyan szenvedélyesek és elhivatottak az ügy iránt, ráadásul hihetetlennek érzi, hogy közvetlenül befolyásolhatja munkája során a vakok életét világszerte. Felettese elmondása alapján nem kis szerepe volt abban, hogy a Swift Playgrounds teljesen hozzáférhető lett a fogyatékkal élők számára is.