Már korábban is pedzegették, hogy idén megnyílik az első European iOS App Development Center Európában, ahol az Apple elvei mentén képzik az iOS fejlesztőket, de a részletek csak most derültek ki. Megtudtuk, hogy különös módon Nápolyban nyílik meg az első létesítmény - ami közelebb van Afrikához, mint Európa nagy részéhez -, a kiszemelt egyetem pedig az Università di Napoli Federico II.

screen_shot_2016-07-09_at_08_45_25.png

screen_shot_2016-07-09_at_08_45_03.png

Az iOS-tanoncok egy külön létesítményben kapnak majd helyet, ahol októbertől kilenc hónapig tanulják majd több mint kétszázan az iOS mélységeit. Az első szemeszterben a programozási képességek javítása van soron, a második szemeszterben a dizájn, a startup indítás és a közös munka is terítékre kerül. 

A program ingyenes olasz vagy európai tanulóknak, sőt néhányuknak ösztöndíjat is felajánlanak majd. Egy online angol vagy olasz tesztet kell kitölteni, ami, ha jól sikerül, mehetnek interjúra. Jelentkezéshez egyedül ezt a weboldalt adták meg, gondolom az első feladat, hogy meg kell találni a jelentkezési lapot - nekem öt perc alatt nem sikerült.

A fejlesztői központ elérése itt.