Az Apple közleményt is kiadott arról, hogy az egészségügyre fókuszáló Health appján keresztül a iOS10-től bármelyik amerikai felajánlhatja a szerveit, szemét vagy szöveteit az arra rászorulóknak. Persze a cupertinóiak nem maguk gondoskodnak a felajánlott adományokról (most nagyon vissza kell fognom magam, hogy ne játsszak el a cég 30%-os visszatartási policyjának gondolatával, amilyen hülye vagyok), a nyilatkozatokat és a regisztrációt a Donate Life America fogadja.

Átlagosan óránként hal meg valaki az Egyesült Államokban a megfelelő donorszervre várva, mivel a kereslet a szervekre bőven meghaladja a kínálatot

- tette hozzá az Apple egyik vezetője. 

screen_shot_2016-07-05_at_15_09_59.png

Az Apple egyébként észrevétlenül egyre jobban magára ölt egy médium szerepet a fogyasztók és az orvostudomány között. Az adatok gyűjtése, a kutatások támogatása mellett most látszik, miért fontos ez: ha csak létrehozol egy integrált lehetőséget, ami néhány kattintással elintézi, hogy a döntésednek hatása legyen, és mer mainstreamben beszélni ilyen kényes kérdésekről, már az is hatalmas eredményeket érhet el. Kíváncsi leszek a számokra.