A második legviccesebb helyre kerülhet az idióta szabadalmi perek ranglistáján az Apple azon korábbi pere, amikor az iPhone hanghívásokat indító és üzeneteket küldő képességeit támadták szabadalomtrollok. A trónfosztásra egy kínai cég beadványa miatt került sor, ami évek után most jutott a bíróságig.

Az iPhone 6 dizájnját még 2014-ben támadta meg ugyanis a Shenzhen Baili nevű kínai cég, szerintük az Apple telefonja túlságosan hasonlít az 100c készülékükhöz. Most kezdik tárgyalni az ügyet.

100c-iphone-6-comparison-800x455_1.jpg

A Wall Street Journal nyomozott egy kicsit a vállalat után, és kiderült, hogy a cég már alig létezik. Szar volt a termék, így bekerültek a süllyesztőbe. Telefonáltak a cégnek, de már senki nem vette fel, a weboldalaik nem működnek, és kábé egy éve senki nem tud róla, hogy léteznének a piacon. 

És noha egy volt alkalmazottjuk szerint a per inkább marketingfogás volt, a cég most közölte, hogy folytatják a harcot, hiszen a vállalat szükséges funkciói még mindig megvannak. Lefordítom: még mindig van egy bankszámlájuk, ahová várják a pénzt.

Az Apple az idióta szabadalmi perek első számú célpontjává vált az utóbbi években. Talán azért, mert egy rakás ügyet peren kívül rendeztek, hisz a fizetett kártérítés alacsonyabb volt, mint az ügyvédeik díja a per végéig. Az Egyesült Államokban a bíróság már egyre nehezebbé teszi a szabadalomtrollok munkáját, egyre inkább afelé tart a gyakorlat, hogy bizonyítani kell az érintett szabadalom innovatív voltát ahhoz, hogy kártérítést ítéljenek meg nekik. Hogy a fenti cég mennyire innovatív dizájnnal állt elő, és hogy ez mennyire hasonlít az iPhone 6-ra, döntse el mindenki maga. De ők továbbra is harcolnak, és a kínai bíróság talán még igazat is ad nekik, elkaszálva az Apple telefonjait az országban. Mondjuk ezt nehezen hiszem.