Az Apple akkora bazi napenergia-farmokat hoz létre az Egyesült Államokban, hogy egy külön céget kellett létrehozniuk, ami az így megtermelt, számukra felesleges árammennyiséget értékesíti a piacon. Az Apple Energy LLC a cég legújabb termékét viszi tehát eladásra, a friss, ropogós áramot.

A cég globálisan 521 megawattban gondolkozik, ami a többi megújuló erőművel a cég teljes áramigényének 93 százalékát fedezné. De nem kizárható, hogy a cég még ennél is több energiát állít elő a jövőben, amivel kezdeni szeretne valamit.

screen_shot_2016-06-10_at_09_58_46.png

Aki otthon épít a tetőre napelem-rendszereket, az tudja, hogy az így megtermelt áram egy részét valójában a rendszerbe visszatáplálhatjuk, és eladjuk az áramszolgáltatónak. Főleg nyáron, amikor az áramtermelés simán meghaladhatja a fogyasztást, és nincs olyan rendszerünk, ami tárolja az energiát. 

Az Apple ugyanezt teszi, csak nagyban. És ami nálunk az ÁSZF elfogadása és a hatósági árak magánszemély által meghajlás útján történő elfogadása, az ott az Apple Energy LLC, aki alkuszik.