La Petite Mort. A kifejezés jelentése "kis halál", az öntudatunk rövid időre történő elvesztése. Az orgazmus.

Ilyen címmel jelent meg egy program a Lovable Hat Cult nevű dán fejlesztőcsapat gondozásában. Mit szépítsünk: egy kipixelezett női nemi szervet kell izgatni addig, amíg el nem megy. Hát ez így elsőre tényleg durván hangzik, de vizsgáljuk meg jobban a dolgot.

1611.jpg

A kijelzőn tehát megjelenik egy valódi punci, szinte a felismerhetetlenségig eltorzítva. Mi egy vagy több ujjunkkal hozzáérünk a kijelzőhöz, amire a program válaszreakciókat küld. Ha nem kellemes neki, elhúzódik és rosszalló hangot ad ki, ha jó helyen stimulálunk, és jó ütemben, egyre jobban beindul. Néha szavakkal is visszajelez, hogy ott túl érzékeny, vagy túl gyors, a készítők szerint azért, hogy ne legyen túl nehéz a program.

Többféle nemi szerv közül választhatunk, mindegyiknek saját preferenciái vannak, mindegyiknél ki kell tapasztalni, hogyan juttathatjuk el a csúcsra.

Szerintem ez zseniális.

Nemcsak azért, mert egy egészen sajátságos játékélményt valósít meg, amikor a valóságból vett emberi reakciók vezetnek a megoldásra. Hanem azért is, mert a legtöbb, pornón felvilágosult fiúnak fogalma sincs, hogyan kell a lányhoz nyúlni, és még rosszabb, hogy sokszor nem is tanulja meg igazán a módját. Ha nincs szerencséje, nem is tanítja meg neki senki.

Az app segít felfedezni egy nő izgatásának nehézségeit, kombinálva azzal, hogy mindenki máshogy szereti. Persze nyilván nem az a buszon elővevős játékról beszélünk, mert hát mégiscsak ki kell elégíteni az iPhone-odat, és annak ellenére, hogy nyelvet nem kell használni, mégiscsak intim dolog ez. Rá kell készülni. Vacsi, gyertyafény, udvarolsz egy kicsit a Sirinek, ő megköszöni, és mehet.

Az Apple visszautasította a programot, szerinte nincs helye az App Store-ban. Excessively objectionable or crude - ez volt a kifogás. Sértő, megbotránkoztató, durva. Az Apple az emailben képernyőfotókat is mellékelt, amin az alábbi feliratok látszottak: Introit: You did it!” vagy “Agitato: That’s the spot! Well done!”. Úgy tűnik, a tesztelőknek sikerült alaposan felizgatni a programot. Durvultak.

Az app dizájnere beszélt egy alkalmazottal az egyik Apple Store-ban, akinek ez volt a reakciója: igen, én megértelek, te meg én franciák vagyunk. Az Apple pedig úgy válogatja ki, hogy véres húscafatokra szaggatás oké, de egy nő kielégítésének gyakorlása nem, hogy a végén a legkevesebb ember érezze megsértve magát. És úgy alakult, hogy az utóbbitól sértődnek meg többen.