A Macrumorsnak küldött két screenshotot egy korábban már megbízhatónak bizonyult belső forrás. Ezen azt láthatjuk, hogy az idén várhatóan az OS X-ben, illetve ekkorra már MacOS-ben rendelkezésre álló Siri hogyan jelenik meg 

úgy általában.

siridockicon1012.jpg

sirimenubaricon1012.jpg

A menü barban egy egyszserű Siri felirattal aktiválhatjuk az asszisztenst, a Dock ikon viszont olyan színes, olyan kívánatosan hullámos és észveszejtően kerek lesz, hogy nem tudunk majd ellenállni a vágyunknak, hogy rákattintsunk, napjában akár többször is.

Amint ezekre kattintunk, egy hanghullám jelenik meg a képernyőn, nagyjából úgy, mint iOS-en. A funkciói kábé megegyeznek a mostanival, bár én nagyon sajnálnám, ha az OS X-ben jelenleg is elérhető, alkalmazásirányító parancsok nem lennének ugyanilyen mélységben integrálva az asszisztensbe.

Egyébként tegnap a Google I/O 2016 fejlesztői konferencián bemutatták a Google Assistant nevű Siri-riválist, ami nagyjából hasonlóra lesz jó, mint az Apple megoldása, csak hát Androidon. Meg iOS-en is, ha már itt tartunk. Bár olyan fokú integrációt nem érhetnek el, mint az Apple a Sirivel, azért az a tény, hogy a Google szoftvere a "drive me home" kérésre a GMapset nyitja meg, nálam erős fegyvertény. A Google ráadásul egy lakásban elhelyezhető, fizikai Assistant egységet, a Google Home-ot is elérhetővé teszi, így nem kell függni egy készüléktől, ami fogadja a kérdéseinket, kéréseinket.