Íme egy újabb bizonyíték, hogy a szerényebb kereslet (India) és a betiltott online áruházak (Kína) ellenére az Apple valóban komolyan gondolja az ázsiai terjeszkedést. És nem csak az eladásokaban: a cég most bejelentette, hogy egy iOS App Design and Development Accelerator nevű szervezetet alapít Indiában.

A Gyorsítóban Apple-mérnökök dolgoznak majd együtt iOS-fejlesztőkkel, inspirálják és segítik őket, hogy a legjobbat tudják kihozni az alkalmazásaikból, legyen szó dizájnról, minőségről vagy teljesítményről. 

És hogy miért pont Indiában? Mert Tim Cook nyilatkozata szerint itt van a legélénkebb, leginkább vállalkozó szellemű iOS fejlesztő közösség a világon. A méretéről nem nyilatkozott, de biztosak lehetünk benne, hogy az is közrejátszott a döntésben.

A lépés eredménye, hogy az App Store-os alkalmazások összességében jobb minőségűek lehetnek, ami jó a felhasználóknak és az Apple-nek is, aki ezáltal kiemelkedhet a versenytársak közül. Meg persze jó Indiának, képzeljétek, ha évek múlva azért töltünk majd le nagyobb kedvvel egy appot, mert rányomták a screenshotokra a Made In India pecsétet. Ja várj, hasonló történt már 2014-ben is:

app_store_made_in_india_itunes.jpg

Ha ez nem segíti elő, hogy az Apple mégis adhasson el használt telefonokat az országban, akkor semmi.