Valaki kezdi túltolni: egy nappal azután, hogy kiderült, hogy az Appe Watch tulajdonképpen azért született meg, mert Steve Jobs elveszettnek érezte magát az amerikai egészségügyi ellátórendszerben, felbukkant a sztori a bhanel nevű felhasználótól a Redditen, akinek a nagypapája rákkal küzdött ugyan, de az iPad Air segített neki a felépülni.

Tényleg.

A történet szerint a korábban a haditengerészetnél is szolgáló nagypapát, aki később lelkész lett, majd üzletember, húgyhólyagrákkal diagnosztizálták és azonnal meg is műtötték. A műtét után a nagypapa magába roskadva lábadozott, bhanel viszont hirtelen ötlettől vezérelve vett neki egy iPad Airt, hogy jobban el tudja ütni az időt az ágyban, ha már a számítógépek kezelését úgysem tudta sose elsajátítani.

og.jpg

A tablettel viszont egészen más volt a helyzet, pillanatok alatt belejött a kezelésébe az öreg, rövid tanítási folyamat után már egyedül töltött le appokat, például a pasziánszt és FaceTime-on egyeztetett orvosával a kezelésről és a gyógyszerekről.

Bhanel szerint az Air is segített a gyors felépülésben, ami után a nagypapa már a nagymamát is megtanította az iPad kezelésére, majd közös elhatározásból vettek maguknak egy iPhone 6-ot.

A sztori végében az a csavar, hogy bhanel levélben köszönte meg Tim Cooknak a készüléket, aki válaszolt is ilyetén módon:

16841-13905-160510-cook-l.jpg

"Függöny."