Mindenki kedvenc tőzsdecápája aktivista befektetője, aki rendszeresen azt hajtogatta, hogy az Apple részvényei jócskán alul vannak értékelve és mindig legalább a valós árfolyam duplájára lőtte be a szerinte reális értéket, most bejelentette, hogy túladott az ÖSSZES értékpapírján.

icahn.jpg

Persze-persze, menekül a süllyedő hajóról, mondhatnánk - a korábban a folyton Cupertino körül fontoskodó, mindenbe belekotnyeleskedő Icahn azonban a CNBC-nek nyilatkozva mással magyarázta a bizonyítványt. Elmondása szerint továbbra is nagyszerű cégnek tartja az Apple-t, Tim-et pedig remek vezetőnek, de nagyon aggasztják a kínai piaci nehézségek és a kommunista kormány machinációi - amik még nehezebbé tehetik a vállalat életét odaát. Ühüm.

A pénzügyi jelentés ugyanis nem csak az előző évhez képesti csökkenést mutatta, hanem egy igen komoly 26 százalékos visszaesést is az eladásokban csak Kínában.

Hogy miért ilyen fontos hír ez? Mivel Icahn a csúcson közel a részvények 1 százalékát birtokolta, ami így kevésnek tűnik, valójában azonban iszonyatos értéket képviselt és ez komoly játékossá tette őt a mezőnyben. Ráadásul mivel sokan árgus szemekkel figyelik a Wall Street nagy öregjének minden lépését, többen valószínűleg követni is fogják példáját, ami nem igazán fog jót tenni a negyedéves jelentés közzététele óta már 12 dollárt visszaeső AAPL árfolyamának sem.

Ennek ellenére van egy olyan érzésem, hogy nem utoljára említettük őt itt.