Na jó, szebb azért nem, de a másik kettő valós javulást takar.

1tr2vntstnhphneq.jpg

Ha valaki lemaradt volna: gyorsabb Skylake processzor és SSD, nagyobb grafikai teljesítmény, hosszabb akksiidők és az új rozéarany árnyalat. Az Engadget szerzője közel 30 százalékos növekedést mért az olvasási és majdnem 50 százalékost az írási sebességben az új SSD-kkel a 2015-ös modellhez képest. Nagyjából minden téren kisebb-nagyobb javulás tapasztalható, ez az Ars Technica benchmarkjain is jól látszik.

Amit egyaránt szinte az összes teszt számon kér, azok nagyjából ugyanazok, amikért az előző iterációra is húzta mindenki a száját. Jobb FaceTime kamera? Ugyan. Thunderbolt 3? Ó, hát hogyne. Egynél több USB-C port? Felejtsd el. Azok, akik tavaly nem érezték a vágyat arra, hogy vásároljanak egy ilyet, nem ettől fognak kedvet kapni. Akik viszont valami ilyesmire vágytak, de eddig tétováztak, azoknak ez a némi hardveres plusz talán az, ami átbillentheti a mérleget.

Közben az iFixit végre szétkapta ezt a vasat is. Ami a házi henkölők számára érdekesség lehet, hogy az eddig használt tri-wing csavarok helyett Phillips-ekre váltottak, ám a laptop-kijelzőzsanér Torx fejeinek vájatai olyan anyaggal vannak töltve, ami nyilvánvalóvá teszi a buherálást, amint csavarhúzót dugtunk beléjük. 

A javíthatósági skálán 10-ből ismét 1-et sikerült elérnie a gépnek. Mondjuk ezt már megszoktuk.