Alig pár napja számoltunk be az Apple állítólagos autós projektjének legújabb igazolásáról, a korábbi Tesla-alelnök Chris Porrittról, aki valószínűleg nem fingot reszelni megy át Cupertinoba.

tesla_apple_poach.png

Közben itt az újabb zsákmány is, a rendkívül könnyen kiejthető nevű David Masiukiewicz személyében, aki Elon Musk cégénél egy elég unalmasnak hangzó, "Senior CNC Programmer" névvel illetett pozíciót töltött be. Hogy kicsit értsük, miért is nem kéne ezen elaludnunk, hozzátesszük, hogy új munkahelyén, az Apple Product Realization Labjában munkája "Senior Model Maker" titulus alatt fut.

Ez az a divízió, ahol az Apple termékeinek és alkatrészeinek formatervei eljutnak a kezdeti fázisból a kész termékig. Figyelembe véve, hogy eddigi tapasztalatait milyen cégeknél szedte össze, igencsak valószínűtlen, hogy azokat a jövő iPhone-jainak és iPad-jeinek fejlesztésére használná fel. A hírek szerint az úriember igen nagy tapasztalattal rendelkezik alkatrészek prototípusainak létrehozásában.

Érdekesség egyébként, a LinkedIn profilját nézve kiszúrtam, hogy Masiukiewicz a Tesla előtt egy ideig a Pratt & Whitney-nek is dolgozott, ami a világ egyik vezető hajtóműgyártója, így szegről végre köze van az amerikaiak F-35 vadászgépéhez is. Ha cinikus szeretnék lenni, hozzátenném, hogy ez a katonai repülésben kicsit otthonosabban mozgók számára talán nem annyira jó névjegy, de inkább tartom a számat.