Általában van egy kis bugyivillantás a WWDC meghívóiban, mindig utalnak arra, amiről az adott évi fejlesztői konferencia leginkább szólni fog. Idén ez a feladvány:

16609-13550-screenshot-2016-04-21-013216-l.jpg

Láthatóan semmi különös, felsorolnak néhány szoftveres mérföldkövet az Apple életéből (nem szívrohamot kapni a "driver"-től, ez vonatkozhat az Apple Mapsre is). Azonban az utolsó sor különös.

Hello big idea.

Ha csak valami hangzatos dologgal akarták volna lezárni az egészet, ezt írták volna:

Hello big ideas.

De nem. Egyes szám. Egyetlen nagy ötletre utalnak, amit a WWDC-n mondanak el. És hogy mi ez, arra a big idea sorszáma mutat rá. Ugyanis ez a mondat a tizenegyedik a sorban.

11. 

XI.

Az OS X-nek tehát vége lehet, 15 év után az operációs rendszer egy új szintre, az OS XI-be léphet. És egy korábban felfedezett kódrészetekből kiderült, hogy MacOS lesz a neve a rendszernek ezentúl.

Viszont ha tényleg szintet akarnak lépni, és tényleg Nagy Ötletről beszélnek, akkor durvát kell szólnia a bejelentésnek. Az OS X és a Mac OS 9 között hatalmas szakadék volt, hiszen Steve Jobs a NeXT-nél kifejlesztett technológiákra alapozta az új OS-t, a régit pedig Jobs a keynote elején rituálisan eltemette jó mélyre.

Egyre jobban várom a WWDC-t.