A Google Cloud Platformmal hozta őket hírbe a sajtó pár napja, most újabb adatok szivárogtak ki a témában. 

Úgy tűnik, hogy saját felhőszolgáltatás-infrastruktúra kiépítését tervezi Cupertino a titokzatosan hangzó Project McQueen belső fedőnév alatt - legalábbis a VentureBeat erről cikkez. Nagyon reméljük, hogy a McQueen név onnan jön, hogy a szolgáltatás olyan gyors lesz, mint a névrokon ebben a filmben:

mcqueen.png

Ahogy arról már írtunk, jelenleg Amazon AWS-re és a Microsoft Azure-jára támaszkodnak - ezek ára azonban drámaian növekszik az utóbbi időben, ráadásul ezek a szolgáltatók egyre kevésbé tudják kezelni azt a komoly igénybevételt, amit az Apple felhő-alapú szolgáltatásainak működtetése jelent. A Google-ös hír vagy kacsa volt, vagy átmeneti megoldás lehet a saját bázis elkészültéig.

Ez azt jelenti, hogy a válaszút előtt a cég: vagy besegít a partnerei szolgáltatásának fejlesztésébe, vagy ugyanazt a pénzt saját megoldás kiépítésére költi. Szerintem nem kell mondanom, hogy melyik a logikusabb választás:

hiszen ki tudná jobban mire van szüksége az Apple-nek, mint maga az Apple?

Annál is inkább, mert korábbi jelentések alapján nem túl elégedettek azzal a sebességel, amivel az AWS a képeket és a videókat kezeli. A húzás ráadásul beleilleszkedne Cupertino utóbbi években tapasztalható függetlenedési törekvéseibe.