Miután írtunk róla, hogy Usher egyik dalának promóciójában egy magyar amatőr iPhone-fotós munkája is részt vett, amit a Terror háza előtt lőtt, talán megint egyre többen érzik a perpektívát a telefonos fotózásban. Tekintve, hogy a kamera is egyre jobb, és rengeteg képmanipuláló app is a piacon van.

De melyikeket használják a nagyok?

Egy esetben tudunk segíteni: a sanghaji dizájner, Kevin Mao például elárulta a Mashable-nek, mit és mivel módosított  két fotóján, abból a sorozatból, amiből végül az Apple kettőt - 51 másikkal együtt - beválasztott az iPhone 6s kampányába, hogy plakátokon és lapokban hirdessék vele a készüléket.

kevinmao2.jpg

Fotó: Kevin Mao

A fenti kép utómunkája:

  • A kép kiegyenesítésére és a perspektíva javítására a SKRWT appot használta
  • Megnövelt fényerő és árnyékok Snapseedben
  • Szűrő, felhúzott expozíció és kontraszt, clarity, bőrtónus-beállítás, highlights beállítás a VSCO appban

A másik képen a fotós látszik, aki egy férfi:

kevinmao1.jpg

Fotó: Kevin Mao

  • Eltüntetett a háttérben egy tükörben látszó alakot a TouchRetouch és a Snapseed healing tooljának segítségével
  • Megnövelte a fényerőt a Snapseedben, hogy kiemelje az arcra hulló természetes fényt, és sötétítette az árnyékokat. Ez arra is jó volt, hogy a háttérben eltüntesse a tükörképet. Csökkentette az ambiance-t.
  • Hozzáadott egy filtert VSCO-ban, hogy megnövelje a kontrasztot, fade-et és vignette-et adott hozzá, majd élesítette a képet

Egyébként persze rengeteg közösség létezik, többek között az Eyeem alkalmazáson belül is, ahol egymástól tanulhatnak az iPhone-fotósok, és mindenki elmondja a fentihez hasonló módon, hogyan javít a képein. De mivel Kevin fotóiból kettőt is kiválogatott az Apple, az ő módszerei megértek egy külön posztot.