A Bloomberg információi szerint az Apple 2017-ben már szeretne vezeték nélkül tölthető iPhone-okat piacra dobni. És a vezeték nélküliséget nem az Apple Watch-hoz hasonló induktív töltéssel szeretnék megvalósítani, ahol a töltő egység közvetlen felületi összeköttetésben van az akksi burkolatával.

magsafe_apple_watch.png

Olyan megoldást akarnak bemutatni, ami sokkal távolabbról is feltölti a telefont. Tehát ténylegesen arról lenne szó, hogy lerakod az íróasztalodra, és tölt.

Felhőből tölt! 

Az biztos, hogy erre a megoldásra még nincs hatékony technológia. A távolság függvényében ugyanis rengeteg energia veszik el, így nem lehet a megfelelő sebességgel tölteni az eszközöket. Annak pedig nincs értelme, hogy a telefon gyorsabban merüljön a működésétől, mint ahogy töltik a felhőből. Felhőből!

Az Apple még 2010-ben levédetett egy olyan szabadalmat, ami egy hasonló megoldásról szólt. Az iMac volt abban a töltést adó hub, és az iOS-eszközöknek elég volt egy méterre lenni a forrástól, hogy töltődjenek, a beadvány a kis hatótávú mágneses rezonancia elvére hivatkozott. Gondolom, mégsem volt annyira menő ötlet, ha azóta sem készült ilyen termék.

Most viszont lehet, hogy van valami a tarsolyukban. Ha az Apple tényleg kifejleszt egy ilyen kaliberű megoldást, akkor hatalmas taps jár nekik, valamint egy tudományos megfontolású éljenzés.