Az Apple úgy döntött, hogy ingyen cseréli a hálózati csatlakozóadaptereket azokban az országokban, ahol nagyon ritkán előfordult, hogy ezek megtörtek, és emiatt áramütést okoztak. Magyarországon is.

A hálózati csatlakozóadapterek 2003-tól 2015-ig voltak a Mac számítógépek és bizonyos iOS-készülékek tartozékai, illetve az Apple világutazó adapterkészlet részét képezték.

Úgy nézheted meg, jogosult vagy-e a cserére, ha a hálózati adapteredet széthúzod, és megnézed a belső oldalát. Ez a hálózati adapter (bal oldalon a magyar verzió):

screen_shot_2016-01-28_at_21_21_48.png

screen_shot_2016-01-28_at_21_22_01.png

Ha a bal oldali képen látható karaktereket látsz (négy vagy öt karakter), esetleg nincs ott semmi, akkor jogosult vagy a cserére. Ha a jobb oldali régiókódot látod a belső oldalon (mondjuk EUR), akkor neked már az újratervezett, biztonságosabb töltőadapter jutott, nem vagy jogosult cserére.

Minden részlet magyar nyelven itt.

Az adaptert vagy adaptereket a legközelebbi hivatalos Apple-szervizzel cseréltetheted ki, így például az iCentre óbudai szervizében. A csere előtt ellenőrizniük kell a Mac, iPad, iPhone vagy iPod készülék sorozatszámát, ezért előzetesen jegyezd fel a sorozatszámot. 

Itt vannak leírások a sorszám megtalálásának módjairól.

Már megörültem, hogy az egész töltőt cserélik, de sajnos nem, csak a fejet. Pedig ráfért volna:(