Összeszedtem az idei CES-en bemutatott legérdekesebb kütyüket. A legszívbemarkolóbbat már egy korábbi posztban megmutattam, jöjjön a maradék.

hyperdrive-usb-c-hub.png

A Hyper is készített egy olyan USB-C MacBook-hubot, amine keresztül nemcsak ráaggathatunk eszközöket, kártyákat a gépre, hanem tölthetjük is közben a laptopot. Már mutattam egy hasonlót, annak az volt az előnye, hogy Ethernet csatlakozót is kapott, ennek meg az, hogy szép. Vagy legalábbis szebb.

acer-h-series.png

Az Acer és a Lenovo bemutatta az USB-C monitorjait. Noha hallottuk a hírt, hogy a Thunderbolt érkezik az USB-C-re is, egyelőre az új MacBook és az Apple monitorjai nem kompatibilisek egymással segítség nélkül. A fenti monitorok igen, 24-től 27 colban érkeznek, 400 és 800 dollár közötti árral, a legnagyobb felbontása 3840×2160 pixel.

kanex-macbook-battery.jpg

A Kanex bemutatott egy külső MacBook-akksit, amivel az új laptop üzemideje megtriplázható. Van rajta sima USB-A port is, mehet az iPhone-ok és iPadek töltése is.

screen_shot_2016-01-08_at_08_54_59.png

A Hyper piacra dobott egy Apple Watch szíjat és egy alumínium töltőt, ami védelmet is nyújt az órának. A szíj érdekessége, hogy ugyanabból a 316L  fémötvözetből készült, mint az Apple megoldása, csak épp 69 dollár a 450-nel szemben. Persze rondább is.

computestick2.jpg

Az Intel bemutatta a második generációs Compute Stick-jét, amiben egy Atom, Core M3 vagy Core M5 ketyeg, 2 GB RAM és 32 GB háttértár található benne, USB 3 és 2-es port. Ami pedig a lényeg: már épp elég dzsúz van benne, hogy egy iTunes médiaszerverként funkcionáljon. 

hunter-homekit-fan.png

HomeKit ventilátorok a Huntertől, 329 dollártól. Összeköthető hőmérséklet-érzékelővel vagy tűzjelzővel.

first-alert-homekit-safe.png

HomeKit nedvesség- és hőmérséklet-érzékelő.

connectsense-homekit.png

A First Alert HomeKit-kompatibilis széfet is bemutatott. iOS-eszközzel nyitható a cucc, és persze kijelzi, ha a széfet kinyitották vagy elmozdították.