Az Apple sohasem vesz részt a CES rendezvényen, rajta kívül azonban mindenki: aki kütyüt, kütyüre hasonlító kütyüt, vagy kütyüre hasonlító kütyüre hasonlító kütyüt készít, mind kiállít a kütyüshow-n. 

Ez így megy.

Egy külön kis világot képeznek azonban azok a gyártók, akik a távol lévő Apple készülékeihez mutatnak be kiegészítőket. Ezeket én három csoportba sorolom.

Vannak azok az eszközök, amik kreatív módon kiegészítik az Apple-termékeket, vagy teljesen új dimenziókat nyitnak a kütyük előtt. Ilyenek például a Home-Kit kiegészítők, az okosotthon érzékelői, motorjai, izzói. Ilyenek a dokkolók, kihangosítók, hangfalak.

Vannak azok az eszközök, amik könnyebbé teszik a munkát az Apple-termékekkel. Mint ez a Remote Loop csuklópánt, amivel magadhoz láncolhatod a távirányítót. Sok értelme nincs, de hé, meg kell élnie valamiből.

remoteloop-0.jpg

És ott vannak a leghasznosabb kiegészítők: az Apple hiányosságainak, hibáinak kijavítását szolgáló eszközök. Hölgyeim és uraim, íme a Samsung reakciója arra, hogy az Apple még mindig képes 128 gigás SSD-vel eladni a MacBook Air-eket: egy külső SSD, USB-C csatlakozóval, 450 megabájt olvasással-írással másodpercenként:

samsungt31.jpg

Vagy itt van a Minix Neo C, az új MacBookok nélkülözhetetlen társa, USB-C csatlakozóval, két USB 3-as porttal, SD és MicroSD kártyaolvasóval, Gigabit Ethernet, VGA vagy HDMI lyukakkal. Plusz, ami ritkaság az egyébként népszerű MacBook-hubok világában: lehet továbbra is tölteni a laptopot egy külön USB-C csatin keresztül.

screen_shot_2016-01-04_at_21_25_48.png

De a "Helyettetek is dolgozunk"-díj nem nekik jár. Ők kispályások. A "Helyettetek is dolgozunk"-díj annak a kiegészítőnek jár, amit ha meglátsz, elsírod magad. Fogadjunk, hogy nem bírod száraz szemmel, nézd:

screen-shot-2016-01-04-at-11-29-22-am.png

Olyan, mint Kovács Zsolt, amikor a halott felesége hangját tölti fel a GPS-be, hogy hallhassa a civódását. Sírunk. Sírtak a fenti eszköz készítői is, ahogy megpróbálták elkapni a pillanatot, amikor még volt MagSafe, amikor még nem rántottad le a földre, hogy törjön szét az egész a francba, hát most itt van, egy kis pattanást növesztve az oldalára, itt van, mert mindenki erre vágyik titokban. És a dicső múlt most előttünk, a porban, a lábaink előtt, egy beleerőszakolt alumínium kelés formájában, ami úgy tesz, mintha gondolnának még rád, meg a vágyaidra, de nincs ott már semmi, csak a tetves USB-C, a mágnes hatalma nincs már.

Hát ilyesmi lesz a CES nekünk, Apple-júzereknek. Jó szórakoást kívánunk magunknak.