Tavaly novemberben röppent fel a hír, hogy a következő iPhone alján csak a Lightning csatlakozó virít majd, és nem lesz hová dugni a 3,5 milliméteres jack-kábelünket, ami a fülhallgatónkból és a hifinkből kiáll. Akkor még elhessegettük a rémet, most azonban egyre biztosabb, hogy tényleg ez lesz.

Tényleg. Ez. Lesz.

Több kínai forrás is megerősítette a pletykát, ahogy egyre többen ismerkednek meg az őszre kábé 30 millió példányban legyártandó új készülék beszállítói láncával. 

Te Chang, tőled rendeltek jack-csatlakozót? Nem, Weng, tőlem sem rendeltek.

Egyre inkább úgy tűnik, meg kell barátkoznunk az Apple szokásos sokkolásával, a csatlakozónyirbálással. Az új MacBooknál az USB-C szorított ki mindenki mást a nyeregből, az iPhone-nál szintén csak egy csatlakozó maradhat, mindenre.

iphone-6.jpg

De a pletykák szerint az Apple nem is a Lightning felé mozdítaná az embereket, sokkal inkább a vezeték nélküli technológiát látná szívesen az iOS-termékek mellett. Várható tehát, hogy wireless EarPodokat adnak majd az iPhone 7-esek mellé. 

Az biztos, hogy a hírre néhány gépsor már át is állt Kínában a jack-Lighning átalakítókra, és ha igaznak bizonyul a hír, az Apple biztosan beszed néhány dollárt a licenc-díjakból is.