almalé és kungfu Rólunk

A hét legérdekesebb Apple-hírei egy percben

Katt a galériára az összefoglalóért:



Kilopják az Apple szemét az eladói

Oké, ez így erős túlzás, de egy manhattani bíróság szerint mégiscsak lenyúltak 190 millió forint értékű Apple-terméket egy helyi boltból.

giftcards_hero-640x265.jpg

A módszer elég bonyolult volt, a Cult of Mac is arra figyelmeztet, hogy miután két és fél évig tartott az ügy felgöngyölítése, ne is fáradozzunk a megértésével.

A lényeg, hogy egy fogorvosi rendelőben dolgozó recepciós segítségével megszerezték 250 ügyfél személyes adatait, ezekkel ideiglenesen hitelhez jutottak, amikből gift cardokat vásároltak, majd a kártyákat 2-7 ezer dolláros Macintoshokra cserélték.

Az ügyet a boltban dolgozó alkalmazottak vezényelték le az elejétől a végéig és olyan ügyesen végezték a munkát, hogy a név szerint is megemlített Devin Bazile például 54 éves börtönbüntetésre számíthat, ha elítélik.

Gratulálunk!



Elkezdték a Store-ok dolgozóit kiképezni az Apple Watch-ra

A hír konkrétan benne a címben, de azért mégiscsak érdekes, hogy elindult a tréning. A kiképzés több országban zajlik egyszerre, ezek összesített listáját nem találtam, de az biztos, hogy az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban már nagyban tágítják az eladók tudatát, hogy amikor majd megérkezik az Új Megváltó, képesek legyenek befogadni annak szédületes jóságait.

És ez mégiscsak egy határozott lépés a megjelenés irányába, áprilisig még sok ilyen hírről fogunk beszámolni (sorban még senki sem áll).

apple-watch-6_1.jpg

További érdekességek a közelmúltból: a társaság töltőkábeles széffel szereli fel azokat az üzleteket, amikben az aranyból készült verzió is kapható lesz, sőt, mérlegekkel is, hogy meg tudják mérni a visszahozott órákat, hogy valóban akkora-e a keret aranytartalma, amennyi vásárlásnál volt. Nehogy valaki abból húzzon hasznot, hogy otthon lereszel egy kicsit az órából, aztán másnap már viszi is vissza a boltba.

A fentieknek megfelelően lesz néhány eladó, aki speciális luxusipari kiképzést kap, hogy megfelelően tudja majd ajánlani az órákat, amiket fel is lehet próbálni. Plusz nyilván lesz valami különleges világítás is, hogy jobban nézzen ki a boltban az Apple Watch, mint bárhol máshol a világon, ahogy a trükkre Daniel Dreifuss, a zürichi Maurice de Mauriac nevű luxusrórakészítő tulajdonosa egy Attraktorban felhívta a figyelmünket a tizedik perc környékén (de az egész videó érdekes):

 

Itt meg egy Apple Watch alapozás azoknak, akik még nem teljesen értik, hogy mire is lesz jó ez az egész:

 



Obama már a megjelenés előtt imádta az iPhone-t

A Believer promóciójának részeként kezdtek el szivárogtatni néhány érdekes részletet a könyvből és ezek közé tartozik az alábbi sztori is, ami szerint Steve Jobs már a premier előtt megmutatta Obamának az iPhone prototípusát.

t1larg-steve-jobs-obama.jpg

Az eset 2007-ben történt (tegyük hozzá, hogy január kilencedikén már egy sajtónyilvános eseményen is demózták a modelt) egy privát találkozó során, amire Jobs és az akkor még szenátorként dolgozó Obama között került sor. Az elnök elmondta, hogy ha jogilag rendben lett volna, azonnal vásárolt volna néhány Apple részvényt, mert biztos volt abban, hogy ez a készülék nagyot fúj majd az Apple vitorlájába.

A papírok értéke akkoriban 12-14 dollár körül járt, most tízszer annyit ér, szóval tényleg nem lett volna rossz befektetés.

Közben persze Steve Ballmer egészen más véleménnyel volt az ügyről:

 

A 9to5Mac cikke megemlít egy másik érdekes részletet is: a Google Android stratégiáján dolgozó Andy Rubin egy taxiban nézte a bemutatót és arra kérte a sofőrt, hogy húzódjon félre, mert nem akart lemaradni egyetlen fontos részletről se. Aztán a show végén odaszólt a mellette ülő kollégájának:

Szent ég, azt hiszem, nem azt a telefont fogjuk piacra dobni, amin eddig dolgoztunk!



Állítólag nagyon jó az iPhotót kinyíró Photos for OS X

screen-shot-2015-02-05-at-12-23-55-pm.png

Befutott a hiányzó láncszem, igaz, még csak néhány privilegizált szakújságíró próbálhatta ki a Photos for OS X appot, de legalább már tudjuk, mire várunk:

valami jóra.

Az ökoszisztéma utolsó darabja már nagyon hiányzott a következő okokból:

- amíg csak iOS-n fut a Photos, az egész nem ér sokat, mert a képeket alapvetően a számítógépén tárolja az ember, ha pont a Mac hiányzik, a rendezés alapjául szolgáló láb esik ki
- a Mac nélkül a felhőalapú szolgáltatás sem ér sokat, hiszen oda először fel kéne tölteni azokat a fotókat, amik a számítógépen vannak
- az iPhoto az elmúlt években egyre lassabb, egyre nehézkesebb lett, ideje volt már készíteni egy olyan programot, ami visszahozza a régi lendületet

És az első beszámolók szerint a Photos lesz a megváltó. Mert jól működik. Ezeket írták:

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása