Egy titokzatos kaliforniai cég bukkant fel az idei EuroCarbody konferencián, ahol cégek az új autók testét, formatervezését mutatják be, vitatják meg. A Sixty Eight Research volt az egyetlen cég az USA-ból a konferencián, aki még nem beszállító sehol, nem gyárt semmit. Egyetlen kis irodájuk van az Apple főhadiszállásához közel, és alig végeznek tevékenységet.

Tehát a Apple Project Titan fedőcége valószínűleg a Sixty Eight Research.

A cég egyébként piackutatónak tünteti fel magát, de a németországi felbukkanásával, a nagy autógyártók konferenciáján kukucskálás mást mutat.

tesla-body-e1447088789489.jpg

(Ez egy Tesla, nem egy Apple)

Korábban is mentek a találgatások, nemrég a Faraday Future nevű cég lett gyanús. Miután a kaliforniai startup egymilliárd dollárt tol bele az elektromos autók gyártásába, adta magát a kérdés, hogy azt a pénzt honnan tetszettek venni? A nyomok azonban afelé mutatnak, hogy a Faraday Future mögött végül is nem az Apple, hanem a LeTV áll.

Igen, a LeTV.

Egy kínai cég, a helyi Netflix üzemeltetője, ami eléggée sok pénzt termelt a tulajdonosának. Okostelefonban is utaznak, nemrég megjelent a második generációs készülékük Le 1s néven, pár óra alatt 550.000-et adtak el belőle (oké, ebben benne vannak a korábbi előrendelések is). Jó lesz figyelni a cégre, mert ez már a második eset, hogy egy nap alatt több mint félmillió készüléket adnak el, és láthatóan a következő dobásukkal már az Apple konkurensévé akarják növeszteni magukat, a Xiaomi helyett.

Az autót pedig - próbáljon mindenki nem a Ponyvaregényre gondolni és röhögni - Le Supercarnak nevezik majd állítólag.